פעם, לפני שנים רבות, ריקוד היה רק ריקוד. אנשים היו יוצאים למועדונים בשביל לרקוד, הולכים למסיבות בבתים בשביל לרקוד או אפילו היו עומדים מול מערכת סטריאו או מול הטלוויזיה ורוקדים.
עם השנים, גילינו שריקוד הוא כלי נהדר לפעילות גופנית ויכול לעזור לנו להיכנס ולשמור על כושר. אם בעבר רקדנים היו מתאמנים בשביל שיוכלו לרקוד בצורה מקצועית, הרי שהיום, עבור אנשים שאינם רקדנים מקצועיים, הריקוד עצמו הוא האימון. כך צריך להתייחס אליו ויש לבצע את ההתאמות הנדרשות בשביל שיהיה אפשר לרקוד/להתאמן במשך תקופה ארוכה מבלי לגרום נזק לגוף.
היום ניתן למצוא מגוון רחב של מקומות בהם ריקוד הוא אלמנט חשוב באימון כושר. בין אם הוא עומד בפני עצמו ובין אם חלק מתוכנית סדירה. ישנם מרכזי ספורט, מכוני כושר, סטודיו ומקומות אחרים המציעים חוגים של ריקודים, כאלה העוזרים ותורמים לפעילות גופנית. על המתאמן לנהוג באחריות ולבחור את הריקוד הנכון עבורו ולפעול על פי תוכנית סדורה בשביל להתמודד עם הדרישות השונות.
אילו ריקודים יכולות להיכלל בתוכניות כושר?
אנחנו יכולים למצוא מספר דוגמאות לריקודים שיכולים להיחשב לפעילות כושר. למשל:
זומבה – מדובר על ריקוד שכולל היבטים פיזיולוגיים שונים אשר דומים מאוד לאימון אירובי, אימון בעצימות גבוהה.
היפ הופ – סגנון ריקוד שנוצר ברחוב ומשלב תנועתיות, גמישות, קפיצות, וגם הוא נעשה בעצימות מאוד גבוהה.
ריקוד על עמוד – אנשים רבים לומדים לרקוד על עמוד. זה דורש המון טכניקה, גמישות, כוח ושיווי משקל.
קפוארה – ריקוד דרום אמריקאי שנוצר ברחוב וכולל, בדומה להיפ-הופ, הרבה מאוד תנועה, קפיצות, גמישות, סיבולת שריר ועוד.
כל הריקודים שציינו פלוס ריקודים רבים אחרים, דורשים מהמתאמנים להיות בכושר, דורשים מהם לעבוד חזק על השרירים שלהם, לשמור על תזונה נכונה, וללמוד לבצע תנועות שונות בצורה נכונה. מעבר לעובדה שהתנועות אמורות להתאים לריקוד, הן אמורות גם להבטיח שהם לא ייפלו ולא יינזקו.
אחת הבעיות איתה מתמודדים אנשים שמתאמנים בריקוד הם כאבים בכפות הרגליים. הכאבים נוצרים הן בגלל אופי הריקוד, התנועתיות, הקפיצות ועצם העובדה שהם נמצאים הרבה על הרגליים ומשתמשים בהן ללא הפסקה, והן בגלל העובדה שהריקוד דורש פעילות בעצימות גבוהה.
בשביל להימנע מאותם כאבים ברגליים, צריך להקפיד על ההתנהלות נכונה, לפני ובזמן הריקוד. למשל, יש להקפיד על ויסות נכון של העומסים. לבצע את הפעולות השונות בהדרגה, לבצע אותן תוך השלמה עם פעולות אחרות, לטפל ברגליים לפני ואחרי כל אימון, ולהקפיד כל הזמן על ביצוע תרגילים שיכולים לחזק אותם.
מעבר לעובדה שהריקוד עצמו מחזק את הרגליים ועוזר לשמור על כושר, הרי שישנם תרגילים שונים שיכולים לחזק את הרגליים ולאפשר בכך לבצע את הריקוד בצורה נכונה, מבלי להיפגע. זה יכול להועיל מאוד אם רוצים לשמור על בריאות הרגליים ולרקוד ללא הפסקה.