כל עסק יזדקק למקור תזרימי בשלב מסוים, אך האם הלוואה לעסקים יכולה להיות אמצעי רלוונטי לטובת פתיחת העסק?
הלוואה לעסקים חדשים היא למעשה דרך לממן את הפעילות העסקית, אך מכספים שאינם שייכים להם ובכפוף לעמידה בתנאי התשלום לכל אורך התקופה. העסק נדרש ליצור מנגנון ליצירת כספים שיתקבלו חודש בחודשו, על מנת שיהיה ניתן להחזיר את ההלוואה במקביל לכל יתר ההוצאות של העסק. אבל מה קורה אם העסק איננו צולח? מצב של כישלון עסקי איננו מבטל את ההלוואה מהרגע שנלקחה ולכן צריך להמשיך לשלם אותה. כשמחברים את התנאי החשוב הזה לסטטיסטיקה שלפיה מרבית העסקים נסגרים לאחר 5 שנים, מבינים מדוע הבנקים לא ממהרים לאשר הלוואות שכאלה.
הלוואה לעסקים בתחילת דרכם – מתי לבקש אותה?
כדי להבין האם כדאי שתיקחו הלוואה לעסקים והאם תוכלו לעמוד בה גם אם העסק ייסגר, עליכם לשאול את עצמכם מספר שאלות חשובות:
האם ההיסטוריה הפיננסית שלכם כוללת חסכונות או צבירה של סכומים? במילים אחרות, האם צברתם "רקורד" בחיסכון בהיקף שאותו אתם מבקשים כהלוואה?
האם אתם מבינים שעסק חדש הוא הגשמת חלום, אבל גם עבודה קשה מאוד? השקעה של רוב שעות היום? רכישת ידע והבנה בפעולת נלוות להפעלת העסק כמו ניהול, מעקב פיננסי, שיווק, תוכנות דיגיטליות, הכנת חומר לרואה החשבון?
אם חלילה העסק לא מצליח, מהי תוכנית המגירה שלכם? כיצד אז תתמודדו עם ההלוואה שלקחתם? האם ישנו חיסכון כלשהו שיוכל לסייע במידת הצורך? האם יש לכם רשת ביטחון מסוימת?
האם יש לצדכם גורמים מקצועיים שיוכלו לייעץ ולהעניק לכם חוות דעת טובה? האם אתם לקוחות במשרד רו"ח המספק שיקוף מלא לגבי רווחים והפסדים והמאזן התזרימי? האם יש לכם יועץ עסקי שמלווה אתכם מבחינה כלכלית-אסטרטגית? האם אתם סומכים על שיקול דעתם בשעת משבר?
אלו הן השאלות החשובות שעליכם לענות עליהן לפני שתחפשו מקור מימון הלוואה. אם עדיין אין לכם את התשובות, בדקו מה דרוש על מנת שתוכלו לענות עליהן ופעלו לקבלת הלוואה רק אם אתם מרגישים שכיסיתם את כל הספקות והחששות שעולות מהנקודות הללו.
בדיקת האפשרויות השונות
אם אתם בשלב שבו אתם מוכנים ליטול הלוואה לעסק החדש, ברכותינו. כעת זה הזמן לסקור את כל המסלולים הקיימים, הקרנות ותקרות הסכום שכל אחת מהן מציעה. את ההלוואה תוכלו לקבל דרך הבנק (כאמור, לא תמיד), דרך קרנות הון סיכון, הלוואה בערבות מדינה, בתי השקעות שונים (אם מדובר במיזם או בעסק המהווים פוטנציאל להשקעה כמו הייטק, ביו טכנולוגיה וכד') וגם לפנות לארגונים ממשלתיים כמו מעו"ף, על מנת לקבל ליווי וייעוץ עסקי לכל התהליך מאפס.
וודאו שיש לכם יכולות ניהול, ארגון וסדר
זכרו שקבלת ההלוואה לא פוטרת בשום שלב מהחזר, אך עסקים שקיבלו אותה נהנים מפרישה נוחה ומריבית מופחתת מאוד. כל עוד אתם שומרים על סדר וארגון, מתנהלים בצורה נכונה ומחושבת ומסתייעים באנשי מקצוע טובים, אין כל סיבה שלא תצליחו בדרככם החדשה. בהצלחה.